Aktiv livsstil

Aktiv i den høje alder

Du behøver ikke udelukkende "sidde ned" i alderdommen

Adskillige medier viser os igen og igen billeder af glade seniorer, der dyrker sport med deres familie eller venner, rejser, er i naturen - kort sagt, er aktive. Er den verden, der skildres en fiktion, der skal få ældre mennesker til at købe mere medicin? Det er klart, at virkeligheden nogle gange er anderledes end den verden, der beskrives i reklamerne, men det betyder ikke, at de ældres plads udelukkende er i hjemmet. Takket være mange hjælpemidler har ældre mennesker i dag mulighed for at bruge deres tid, som de ønsker, uanset deres helbredstilstand. De skal bare have lyst til det.


Ældre behøver ikke lukke sig selv inde i hjemmet

Pensionen er endelig kommet, og du kan gøre hvad som helst - sove længe efter søvnløse nætter eller i de trætte morgentimer, indhente din læsning, mødes med venner, rejse - mulighederne er nærmest uendelige. Der er så mange muligheder, og alligevel hører vi ofte om social udstødelse af ældre mennesker. Hvorfor? Det stereotype billede af ældre mennesker er et billede af syge, venneløse og ensomme mennesker, der tilbringer deres tid foran fjernsynet. Forskning viser, at ældre mennesker, der er fysisk og socialt aktive, bevarer deres uafhængighed, kommer sig bedre og får mere selvtillid og selvværd. Stimulerende mentale og sociale aktiviteter sikrer en passende psykosocial udvikling af den ældre person. Samfundscentre, biblioteker, biografer, teatre eller universiteter - der er flere og flere tilbud til seniorer.

Det er aldrig for sent at dyrke fysisk aktivitet

Manglende fysisk aktivitet er et problem, der rammer næsten alle aldersgrupper, men er særligt udbredt blandt ældre mennesker. Aldring er en naturlig proces, men forskellige sygdomstilstande kan i høj grad begrænse ældre menneskers evne til at være fysisk aktive. En undersøgelse med ældre fra Pommern (Tyskland), der blev gennemført mellem 2010 og 2013, viser en sammenhæng mellem fysisk aktivitet og velvære samt den subjektive vurdering af livskvalitet blandt ældre. Fysisk aktive seniorer anser sig selv for at være sundere og mere tilfredse med deres liv, så den rigtige form for aktivitet kan ses som en opskrift på et langt liv. Det betyder naturligvis ikke nødvendigvis, at du skal begynde at træne til et maratonløb, men mange andre former for fysisk aktivitet er velegnede selv for seniorer. Svømning, strækøvelser, øvelser for en sund rygsøjle, Nordic Walking og endda regelmæssige gåture hjælper med at få det bedre. Men hvad skal du gøre, hvis dit helbred ikke længere tillader dig at tage på flere rejser eller deltage i sportsaktiviteter? Du bør bestemt ikke springe over udendørs motion! Kvalitetshjælpemidler til ældre og bevægelseshæmmede giver ikke kun mulighed for at være uafhængig, men også for at være fysisk og socialt aktiv.

Stokke og krykker

Ganghjælpemidler, rollatorer, stokke og krykker - få ekstra hjælp

Alderdommen har sine egne regler: Der er ingen skam i at gøre brug af hjælpemidler, der gør livet lettere. Mobilex imødekommer seniorers behov og tilbyder komfortable gangstokke og krykker, der er tilpasset ældre menneskers behov. Du kan vælge en traditionel træmodel eller en moderne sammenklappelig stok, der støtter dig i enhver situation og samtidig passer nemt i lommen. Stabiliteten sikres af den brede gummispids. Professionelle ortopædiske krykker anbefales til personer i genoptræning og rehabilitering. Krykker fra Mobilex giver ekstra støtte, ikke kun når du går, men også når du står op eller sidder ned. Med denne støtte kan du nemt gå en tur på en solskinsdag. 


I vores sortiment finder du blandt andet også moderne rollatorer og kørestole, der desuden er udstyret med lommer, så alle ældre kan gå på indkøb i den lokale butik. De lette og yderst komfortable kørestole er ikke kun velegnede til kortere distancer, men også til længere ture. Vi tilbyder også hjælpemidler og diverse reservedele til hjemmet - støtter, håndtag og gelændere for ekstra sikkerhed. Mobilitetsbegrænsninger behøver ikke at begrænse din uafhængighed. Med hjælpemidler til ældre mennesker har du mulighed for at genvinde større uafhængighed.


Du er ikke alene

Selv om det ikke er let at bevare smilet på læben i vanskelige tider, skal du huske, at du har mange andre mennesker, der står over for lignende udfordringer. Vores samfund betegnes i stigende grad som et aldrende samfund, hvilket betyder, at der bliver flere og flere ældre borgere - og de bliver en stadig vigtigere social gruppe. Et mobilitetsproblem betyder ikke, at du er nødt til at tilbringe din tid indendørs. Med vores hjælpemidler muliggør vi "a better life in motion".